×

Confidence EQ

Confidence EQ, ook wel Confidence Equine, is het product om je paard vertrouwen te geven in stress situaties. Confidence EQ gel vermindert en/of voorkomt stress bij paarden die normaal in bepaalde situaties nerveus of angstig zijn. Denk hierbij aan: transport, dierenarts, hoefsmid, nieuwe omgeving, trainingen en wedstrijden.

Wat is Confidence EQ?

Confidence EQ bootst het natuurlijke effect na dat merries geven aan hun zogende veulen. Het is een natuurlijk feromoon dat geruststellend werkt en het veulen helpt zich veilig te voelen in een nieuwe omgeving. Dit feromoon werkt dan ook als een instinctieve manier van communicatie voor je paard.

Confidence EQ is een gel waardoor het eenvoudig aan te brengen is bij je paard. Het werkt niet drogerend of sederend. Doordat het natuurlijke stoffen bevat, staat het niet op de lijst van ongeoorloofde middelen die de KNHS of FEI hanteert. Je kunt het dus veilig gebruiken tijdens het trailer laden naar de wedstrijd en tijdens het rijden zelf. Let op: het beïnvloed de prestaties van je paard niet.

Wel helpt Confidence EQ je paard ontspannen te houden in een voor je paard stressvolle situatie. Hierdoor verbetert het de concentratie van je paard op zijn werk en ondersteunt het de leerervaringen en nieuwe vaardigheden die je paard opdoet. Uiteindelijk geeft het je paard meer zelfvertrouwen in deze situaties, waardoor ze niet langer meer stressvol zijn.

Confidence EQ kun je dus gebruiken om je paard dingen te leren en uiteindelijk afbouwen wanneer je paard voldoende zelfvertrouwen heeft.

Hoe gebruik je Confidence EQ?

Confidence EQ is eenvoudig te gebruiken. 30 minuten voor de stressvolle situatie dien je het product toe aan je paard. Dit doe je door het zakje te openen en de gel op je vingertoppen te smeren. Vervolgens breng je de gel aan op de basis en binnenkant van de neusvleugels. Het kan zijn dat je paard gaat flemen. Als de gel 30 minuten is ingewerkt dan kun je je paard blootstellen aan de stressvolle situatie. Confidence EQ is ongeveer 2,5 uur werkzaam.

Onze ervaring met Confidence EQ

Een tijdje geleden maakten we zelf kennis met Confidence EQ. Een van onze paarden was altijd erg onrustig bij de hoefsmid. Ze is altijd wel een gevoelig paardje, maar bij de hoefsmid haalde ze af en toe gevaarlijke acties uit. We hebben haar geprobeerd af te leiden met een ander paard erbij en met hooi, maar dit maakte vaak niks uit. Ze stond onrustig te schrapen en als de hoefsmid bezig was trok ze constant haar been weg, sprong naar voren en naar achter, ging hangen en liet zich zelfs een keertje vallen. Mijn dochter ging opzoek naar een oplossing en vond Confidence EQ. Ze gebruikte het zoals voorgeschreven. 30 minuten van te voren aanbrengen en toen kon de smid aan de slag. Van te voren had ze niks gezegd tegen de smid, want ze wilde de situatie verder niet veranderen dat men zich anders naar het paard ging gedragen. Ons paard stond ontspannen op de poetsplaats om zich heen te kijken, tilde rustig een voor een haar benen op en maakte zich niet druk om andere paarden die voorbij liepen. Dit keer was de smid in een uurtje klaar met bekappen en 4 nieuwe ijzers. De smid was verbaasd dat het dit keer zo rustig en makkelijk gegaan was. We vertelden dat we Confidence EQ hadden gebruikt en hij was heel blij dat we gezocht hadden naar een oplossing. Zo hadden we dankzij Confidence EQ een blij paard, een blije eigenaar en een hele blije hoefsmid.

Confidence EQ verkrijgbaar bij de Paardengruiter

Omdat we zo enthousiast zijn over Confidence EQ, willen we het graag aan jullie kunnen aanbieden. Daarom is vanaf vandaag Confidence EQ verkrijgbaar bij de Paardengruiter. Wil je Confidence EQ een keer proberen dan kun je kiezen voor 2 sachets. Wanneer het bevalt dan kun je kiezen voor de grotere verpakking van 10 sachets.

Onze merken

Je vind de tofste merken in ons assortiment.