×

Zeewier voor je paard?

Je zou er misschien niet in eerste instantie aan denken, maar zeewier is het nieuwe voedingssupplement voor paarden. Zeewier is namelijk van nature rijk aan vitaminen, mineralen, sporenelementen en aminozuren. Verder bevat het elementen die belangrijk zijn voor een goede stofwisseling en zorgt het voor een glazende vacht. Het ondersteunt het paard tijdens de rui en geeft daarnaast zowel een verbeterde haarstructuur als pigmentatie van de vacht. Zeewier helpt daarnaast bij de afvoer van gifstoffen en ondersteunt hierdoor het immuunsysteem.

Zeewier

Equi Seaweed (Zeewier)

Equi Seaweed is hét zeewier-product voor paarden. Zoals de naam doet vermoeden bestaat het volledig uit gedroogd en gemalen zeewier, geperst in brokvorm zodat het je het goed kunt doseren. Hierdoor heb je geen last van stof en blijven ze beter houdbaar. Een 100% natuurproduct zonder toevoegingen. Equi Seaweed ondersteunt de algehele gezondheid en kenmerkend voor een positieve werking op gezonde botten en groei van de hoeven. Verder draagt het bij aan een uitstekende basisconditie, wat effect heeft op de vitaliteit, uitstraling en prestaties van je paard.

Wanneer zeewier voeren?

Equi Seaweed kan je eigenlijk aan ieder paard voeren. Het werkt namelijk bevorderlijk op de algehele gezondheid en basisconditie van je paard. Daarnaast vult het de mineralen en vitaminen aan die een paard vaak via een normaal dieet te kort komt. De meest zichtbare signalen van een mogelijk mineralen tekort zijn onder andere beginnen met zandeten of het likken aan voorwerpen. Uit onze eigen ervaring blijkt dat paarden die dit gedrag vertonen gebaat zijn met een dagelijks schepje zeewier door het voer.

Zeewier is verkrijgbaar bij de Paardengruiter!

Equi Seaweed is verkrijgbaar in onze webshop! Je kunt het product bestellen in een emmer van 1KG (€17,95) of 2,5KG (€39,95). Het zeewier is in een plasticzakje verpakt zodat het beter houdbaar blijft. Daarbij zit in iedere emmer een schepje. Één schepje staat gelijk aan 10mg wat de dagelijks aanbevolen dosering is.

Onze merken

Je vind de tofste merken in ons assortiment.