×

Verslag: Masterclass Paard & Lifestyle 10 oktober 2015

Op 10 oktober 2015 stonden wij, De Paardengruiter met onze stand op het evenement Masterclass
Paard & Lifestyle. Het thema van deze editie was Sensibele paarden. Dit mooi evenement werd gehouden op het mooie KNHS terrein in Ermelo.

Om half 7 zaten we in de auto om op tijd aanwezig te zijn om 12066067_1069338109756603_9017866136527761460_nonze stand in
te richten. We waren niet de enige. Met nog een aantal andere standhouders werd het een gezellig winkelplein. Ook aan de inwendige mens was gedacht. Buiten stonden eet kraampjes en binnen was er kofiie, thee en warme chocolademelk met slagroom. Bij de stand van Paard & Lifestyle kon je lekkere cupcakjes krijgen ter ere van het lanceren van het Inspriratieboek.

Het Inspiratieboek was al digitaal te vinden op de website van Paard & Lifestyle maar er was veel vraag naar een papieren versie. En deze versie werd op deze dag feestelijk gelanceerd. Het boek heeft een ringband en tabbladen waardoor je makkelijk kan bladeren en alles snel kan vinden. Er is veel ruimte om aantekeningen te maken.

In het boek vind je de volgende zaken:
Weekschema’s om te zien wat er het beste werkt bij jouw paard.
Trainingsverslagen om inzicht te krijgen in de fitheid van je paard en of je vooruitgang samen boekt.
Doelstellingen Iedereen die traint heeft doelstellingen die hij wil bereiken zowel voor zichzelf als voor het paard.
Management Als je bij de dierenarts geweest bent of een fysiotherapeut met je paard noteer dan wat er geconstateerd is. Zo houd je een mooi dossier bij van de bevindingen en of het beter gaat met de tijd of behandelingen moeten worden bijgesteld.
Wedstrijdverslagen Het is goed om later terug te lezen hoe je wedstrijd was verlopen. Waar was je tevreden over en wat kon beter. Ook je coupons met punten kan je hier noteren. Heeft je trainingsschema gewerkt waar dient het aanpassingen te hebben?
Houding en inwerking Vaak is het fijn om inzicht te krijgen in je houding. Zit je goed, ben je in balans, hoe is de druk op de teugel?
Inspiratieverhalen , Quotes & Tips in het boek vindt je inspiratieverhalen. Goed voor de motivatie. Handige tabbladen Om het allemaal goed overzichtelijk te maken zitten er handige tabbladen in het boek.

Al met al een echte aanrader en een must have. Ook heel leuk om cadeau te doen voor verjaardag of de komende feestdagen en natuurlijk ook te verkrijgen bij De Paardengruiter voor € 24,95.

[button size=”medium” style=”alert” text=”Shop het inspiratieboek!” link=”https://paardengruiter.nl/winkel/ruiter-accessoires/boeken/paardlifestyle-inspiratieboek/” target=””]

De Masterclass had sprekers zoals Diederik en Alex van Silfhout en Tristan Tucker. Ook Menke Steenbergen dierenarts en eigenaar van de Teugeldrukmeter vertelde over wat spanning doet bij een paard en met zijn leercapaciteiten. Alex en Diederik van Silfhout behandelde de veel voorkomende praktijkproblemen bij spanning. Met behulp van zes combinaties verdeeld in de klasse b/l , m/z en subtop/GP werd er aan het publiek gedemonstreerd wat spanning bij een paard doet en hoe je hier op in kan spelen om het paard hier mee om te laten gaan.

In de pauze werden er mooie prijzen verloot onder het publiek en aan het einde van de middag werd het publiek getrakteerd op een heerlijke bitterbal. Al met al een hele leerzame en interessante dag.

Wij mochten twee e-tickets weggeven en de winnares Merel Bakker kwam ons nog even gedag zeggen. Zij was met haar moeder heen gegaan en had een super leuke dag. Volgend jaar op 1 april wordt er een nieuwe Masterclass eorganiseerd. Het thema is nog onbekend.
Wij zijn dan weer van de partij, kom jij ook?

12108738_1069338123089935_8179100805275427021_n

Onze merken

Je vind de tofste merken in ons assortiment.