×

Ultieme winter survival tips!

Het is vandaag officieel winter en zoals we winter in Nederland kennen weten we niet wat we kunnen verwachten. Vooral voor de ruiters die geen binnenaccommodatie hebben kan de winter soms wat vervelend zijn. Daarom is het handig om voorbereid te zijn op de ergste nattigheid en kou! We geven jullie graag wat winter survival tips!

Winter survival checklist voor de ruiter

Niets is zo vervelend als nat zijn en het koud hebben. Het is daarom verstandig om je goed warm aan te kleden. Je kan het beter te warm hebben en wat uittrekken dan het koud hebben. Naast je gewone winterkleding is het mogelijk om je nog warmer aan te kleden.

Ben je bezig met de verzorging van je paard? Doe een must op, een sjaal om en trek natuurlijk winterhandschoenen aan!

Doe rainlegs aan als het regent of sneeuwt. Zorg dat je zelf droog blijft om geen kou te vatten.

Komen de temperaturen dicht bij 0graden, trek dan een legging of majo aan onder je rijbroek. Ook kan je ervoor kiezen om een speciale winterrijbroek aan te doen.

Last van koude oren tijdens het rijden. Doe dan oorwarmers op je cap!

Voor de allerergste kou is het verstandig om thermokleding onder je rijkleding aan te trekken. Het thermoshirt, de thermobroek, thermosokken en themolaarzen houden bijna iedereen warm. Het koud krijgen is dan bijna niet meer mogelijk!

Winter survival tips voor het paard

De meeste mensen zijn als in de nazomer begonnen met dekens op te doen. In deze tijd van het jaar lopen de meeste paarden met een 300 of 400grams deken op. Zelf weet je het beste wat je paard nodig hebt. Kijk naar hem, voel aan zijn oren of die nog lekker warm zijn en wissel desnoods je deken om voor een warmere. Voor uitgebreide deken tips verwijzen we je naar de blog: Wanneer doe je welke deken op?

Ga je met je paard aan het werk, zorg er dan voor dat hij eerst goed opgewarmd is. Stap je paard wat langer in en begin desnoods met een fleecedeken of uitrijdeken op. Is je paard opgewarmt dan kun je de deken afdoen. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van het type paard en of je buiten of binnen rijd.

Sta je op een stal waar je niet binnen kan rijden of longeren en staat je paard op ijzers? Dan kun je nog steeds wat met je paard doen. Je hebt speciaal winterbeslag waardoor je paard met ijzers grip heeft op de harde ondergrond. Dit beslag bestaat uit een rubber zooltje en speciale kalkoenen die je kunt indraaien voor extra grip. Door het zooltje kan er geen ijs en sneeuw onder je ijzers blijven plakken en kun je gerust blijven rijden. Vraag je hoefsmid naar dit speciale beslag.

Wanneer je klaar bent met rijden is het verstandig om de uitrijdeken of fleecedeken weer op je paard te leggen tijdens het uitstappen. Zo voorkom je dat hij te snel afkoelt en last krijgt van zijn spieren.

Ook vaak last van koude handen of tenen na het rijden en doen je voeten dan zeer met afstappen en lopen? Dan heb je speciale hand- en voetwarmers die je kunt gebruiken om snel op te warmen. Je paard na verzorgen zonder dat je gevoel in je handen hebt is niet fijn. Warm ze daarom binnen een paar minuten op met deze heerlijke warmers.

De Ultieme winter survival tip!

Om jezelf tot in de kern op te warmen dan gaat er niets boven een thermoskan met thee of warme chocomelk!

Onze merken

Je vind de tofste merken in ons assortiment.