×

Een oornetje voor je paard.

“Kijk mam, dat paard heeft een muts op!” Nou ja, geen echt muts, maar een oornetje. Je ziet ze steeds meer op wedstrijd voorbij komen. Paarden die met een oornetje door de ring lopen. Maar waarom eigenlijk? Doen de ruiters dat voor de sier of heeft het echt een functie? Hieronder leggen wij uit, waarom sommige mensen een oornetje op doen bij hun paard.

Een oornetje ter bescherming

De meeste ruiters die op wedstrijd hun paard een oornetje op doen, hebben daar vaak een goede reden voor. Een van die redenen kan zijn dat hun paard schrikachtig is of snel afgeleid. Door een oornetje op te doen wordt het omgevingsgeluid, zoals wind en muziek, wat gedempt en zorgt het voor een betere concentratie van het paard. Sommige oornetjes dempen het geluid met ruim 75%. Hierdoor wordt het paard rustiger en kun je hem ontspannender de ring door rijden.

Naast het dempen van geluid worden oornetjes (oorspronkelijk) gebruikt tegen de bescherming van vliegen, muggen en andere insecten die rond de oren van het paard zoemen. Sommige paarden vinden het erg vervelend als er vliegen of dazen rond ze oren vliegen. Als gevolg hiervan gaat je paard schudden met zijn hoofd om de insecten weg te halen. Dit kan tijdens het rijden best storend zijn en je paard is erdoor minder geconcentreerd. Een oornetje helpt hier tegen en voorkomt dat je paard continu met zijn hoofd schud.
Ook heb je speciale oornetjes die in de wei gedragen kunnen worden. Aangevuld met een vliegendeken is je paard optimaal beschermt tegen de insecten en kan hij rustig in de wei staan eten.

Waarschuwing: Een oornetje is tegenwoordig niet meer op alle wedstrijden toegestaan. Met name op indoorwedstrijden mogen ze niet gedragen worden tijdens het rijden.

Een oornetje voor bij je setje!

Naast het functionele van een oornetje worden oornetjes ook veel gebruikt omdat het leuk staat of omdat het je setje compleet maakt. Niets is zo leuk om je paard aan te kleden met een oornetje! Ook zijn oornetjes makkelijk te versieren en te pimpen met blingbling of andere accessoires!

[ux_custom_products cat=”Oornetjes” products=”” columns=”4″ title=”Op zoek naar een oornetje?”]

[divider width=”full”]

Wilt u liever ons gehele assortiment bekijken? [button size=”medium” style=”alt-button primary” text=”Naar de oornetjes” link=”/product-categorie/oornetjes/”]

 

Onze merken

Je vind de tofste merken in ons assortiment.