Manen elastiekjes Wit, 500stuks

Manen elastiekjes ca. 500 elastiekjes in hersluitbaar doosje.

3,50

Dit bedrag is inclusief BTW
Levertijd: 3 tot 5 werkdagen

2 op voorraad (kan nabesteld worden)

Gratis verzending NL vanaf € 99,95
Binnen 24 uur verzonden
14 dagen bedenktijd

Beschrijving

Manen elastiekjes wit 500 stuks

De manen elastiekjes hebben een glad oppervlak en daardoor makkelijk in (her) gebruik. Ze zijn te verkrijgen in de kleuren wit en zwart en zitten in een mooi vierkant hard plastic doosje met een afsluitbare deksel. Het zijn praktische doosjes die makkelijk mee te nemen zijn op wedstrijd. Het doosje neemt niet veel plaats in , in je poetskoffer.

Wanneer gebruik je manen elastiekjes?

Voordat je op wedstrijd gaat vlecht je vaak de manen van je paard in. Dit kan met vlechtgaren of je gebruikt manen elastiekjes. Met behulp van een manenkam kan je de manen verdelen. Begin bovenaan de hals van het paard en werk naar de schoft toe. De manen worden daar dunner dus pak je bredere stukken om zo de vlechtjes even dik te maken. je kan de vlechtjes apart houden door er een manen elastiekje om heen te doen. Je kan het beste kiezen voor de kleur elastiek dat op de kleur van de manen lijkt. Men kiest altijd voor een oneven aantal vlechtjes. Bij en korte dikkere nek gebruikt men meer vlechtjes en bij een lange, dunnere nek minder vlechtjes.

Zijn de vlechtjes gemaakt dan vouw je het einde van de vlecht een stukje dubbel en maak het vast met het elastiekje. Bij hele lange vlechten kan je het 2 maal dubbel vouwen. Je kan wat haargel gebruiken om de vlechtjes netjes te houden. na de wedstrijd de elastiekjes verwijderen en eventueel bewaren voor hergebruik. De manen lekker uitborstelen.

Paarden zoals Tinkers of Friese paarden met hele lange manen vinden het zomers ook heerlijk om de manen in vlechten te hebben. Zo hebben ze verkoeling aan de hals en zweten ze een stuk minder. Dit kan door meerdere vlechten te maken of als je er goed in bedreven bent een hengstenvlecht te maken. Zo heb je verkoeling voor je paard en het ziet er mooi uit.