×

Bodyprotector voor mennen verplicht

Nieuwe regels omtrent de marathon en minimarathon stellen het dragen van een bodyprotector verplicht. Dit komt voort uit het verplicht stellen van beschermende kledij voor samengestelde wedstrijden en samengestelde wedstrijden mennen. Bijna logisch dat dit uitbreid naar meerdere disciplines. Tijdens de (mini)marathon rijdt de menner zijn span zo snel mogelijk door een parcours van hindernissen. De menner die dit het snelste doet zonder te veel fouten, wint het onderdeel de marathon.

Door de snelheid waarmee gereden wordt, kan het best gevaarlijk zijn als er een keer iets fout gaat. Daarom is het belangrijk dat de menner en de groom(s) op de wagen zich goed beschermen. Dus niet alleen met een cap, maar vanaf 1 april 2015 ook met een bodyprotector. De bodyprotector voor mennen moet voldoen aan de EN1358 of EN1621 nomering om zoveel mogelijk veiligheid te garanderen. Het dragen van een airjacket mag wel, maar is geen vervanging van de bodyprotector en dient dus altijd in combinatie met de bodyprotector gedragen te worden.

Hoe kies je nou de juiste bodyprotector voor mennen?

In ieder geval is het belangrijk dat de bodyprotector voor mennen niet in de weg zit. Zorg dat je je bewegingsvrijheid houd en er goed mee in je bokkussen kunt zitten. Let erop dat de bodyprotector je niet naar voren duwt.

Kort samengevat:

  • Vanaf 1 april2015 ben je als menner en groom verplicht om tijdens de marathon een bodyprotector te dragen.
  • De bodyprotector moet voldoen aan de EN1358 of EN1621 normering.
  • Het dragen van een airjacket mag wel, maar dient in combinatie met de bodyprotector gedragen te worden.
  • Let er goed op dat de bodyprotector goed zit! Hij mag je niet belemmeren tijdens het mennen.

Bodyprotectors voor mennen bij De Paardengruiter

Inmiddels zijn de bodyprotectors van Sir Lancelot ook populair aan het worden in de draf- en mensport, vanwege de generieke pasvorm. Deze bodyprotectors zitten zowel op zadel als in de wagen goed. Zoekt u dus een bodyprotector die past bij deze nieuwe regels? Kijk dan snel in ons assortiment!

Heeft u nog vragen naar aanleiding van de wijziging in de regels? Laat dat ons weten door middel van een bericht op info@paardengruiter.nl

[button size=”medium” style=”alt-button primary” text=”naar de bodyprotectors” link=”/product-categorie/bodyprotectors/”]

Onze merken

Je vind de tofste merken in ons assortiment.